Saya duduk di rumah mak dan ayah saya bersama suami.. Ayah saya tengok suami saya ada saja tak kena. Pantang nampak suami saya rehat akan dicop sebagai pemalas.. Suatu hari, saya dan suami sedang berduan dalam bilik, tiba tiba ayah dengan selamba buka pintu bilik kami sehingga dia ternampak…

Like Page Kami Di Facebook!

Jom Share...

Assalamualaikum admin.. tlong hide profile sy yer..

Ni nak cite.. sy ni da berkahwin.. dulu janda ank 1.. skrg masih belum dikurnia kan ank lg bersama suami yg sekarang ni.. alar,baru lg kawin xsampai setahun pun lg..masih hangat2 pengntin baru & masih baru dlm perkahwinan.. msalah sy skg ni.. bapak sy lah..

sy ni da berkahwin,tp die treat sy mcm sy ni xde suami pulak.. dah tu die nk treat suami sy ni mcm menantu perempuan pulak.. kesian kat suami sy,asl blik umah sy jer,ade je yg xkne.. suami sy bgun lambat salah,x jenguk ke dapur pun salah,tak buat kerja2 kat rumah pun salah..alahaii…

padahal tu lah mase die nk berehat sbb nye hari cuti je lah msa die nk bgun lambat sebab kerja hari2 pg2 da bgun.. lg pun die lelaki kot…

kami ni tinggal di rumah mak ayah lg..kadang2 dirumah mak ayah suami & kdg2 di rumah mak ayah sy.. pernah ajak suami cari rumah sewa tapi die tak nak lagi sebab nk tinggal rumah mak ayah die dulu supaya senang nk tengok2 kan org tua nya sebab tak ada sapa dirumah nya selain org tua nya.. jadi disebab kan itu kami bergilir2 lah.

Kejap rumah sy,kejap rumah die..sy pun tak kisah.. lg pun ank sy mak sy jage klu sy kerja..tu sebab lah gilir2 balik rumah masing2..masing2 rumah mak ayah dah xde sesape.. tinggal berdua je diorg kat rumah..rumah org tua kami dekat2 & ank sy pulak mak sy jage..

Sy ni sebenar lg selesa tinggal rumah mertua..suami ajak duduk rumah die dgn mak ayah die sy xkisah pun..mertua sy sgt2 lah ok..

tp kdg2 kene lah balik rumah saya jugak kan.. sebab ank sy mak sy jage.. masalah nye itu lah.. bile balik rumah sy mesti akan ade je yg xkne kat mate bapak sy tu.. kesian sgt2 kat suami sy lah..

penah skali ktorg berdua baru balik kerja ptg tgh panas balik..nak rehat2 kan dri lah kat dlm blik.. bapak sy bole gegar pintu bilik ktorg pulas tombol pintu mcm nak pecah sebab marah kan kami ni tido..!!!! YaAllah kenapa laar sampai mcm tu yer??? Sampai bilik kami pun die masuk cek tgok itu ini kalau ktorg tak ada kat rumah..

lepas tu ade je xkne lah.. bilik besepah lah tak kemas lah ape lah..beg byk2 nk wat ape lah.. ehh.. bilik da kemas pun tetap die kate sepah.. barang2 ktorg dlm blik pun die nk sebok.. BILIK sy kot tu.. dr kecik sy duduk kat bilik tu sampai lah sekarang dah bersuami.. kenapa laar bapak sy suke sebok hal sy dengan suami ni..

Kami pergi bercuti pun die bising,ckp wat habis duit lah.. klu bwk ank pulak nanti dikate nye kang ank sakit lah ape lah..mcm2 lah sebenar nye ade je yg x kne.. sy ni dah kawin tau..dah bersuami..

tp hal kami laki bini sume luar dlm die nak tau..sume die nak kawal.. kalau kami cuti tak bagi kami keluar,suruh duduk rumah tak bagi berjalan.. suruh wat kerja dalam rumah…

YaAllah..sy xtahu lah nak ckp ape & nak buat ape.. kesian kat suami pun ade.. malu kat suami pun ade.. sebab keluarga belah suami tak pernah pulak layan saya mcm tu.. selalu kite dgr pmpuan xngam dengan mertua kan.. ni kisah nye terbalik.. suami sy pulak yg asik ade je yg xkene kat mate mertua nya..

Kenapa yer mcm ni??? Adakah bapak korg semua pun mcm tu dgn suami korg???? Kne bgun awl.. kne wat kerja2 rumah..kne jenguk ke dapur..klu cuti xbole berjalan kne duduk rumah..xbole tidur siang..pintu bilik selalu kene gegar.. tak bagi ktorg duduk dlm blik tutup pintu.. alahaii.. mcm2 lg lah..

Ape pendapat korg??? Mcm mane sy nak selesai kan masalah ni dgn suami… sy risau bende2 mcm ni boleh buat sy & suami bergaduh.. yelah tu kan mak bpak sy.. ikotkan hati suami die tak nak balik rumah sy ni.. die balik pun sebab kan yelah tak kan nak biar kan sy balik sesorg kan.. die pun kering kan hati die balik bersama2..

Sesape yg pernah mengalami situasi mcm ni?? Boleh share x mcm mane korg setle kan hal ni dgn psangan korg.. sy ni stresss tahap dewa dah ni..

Sumber : K R T via supermario16.com


Lagi Heboh

Loading...