RESEPI SAMBAL GORENG SEDAP

Like Page Kami Di Facebook!

Jom Share...

Bahan bahannya:
*Bawang besar saiz sederhana 2
*Cili hijau 6 & Cili Merah 4
*Cili Padi merah sikit (kalau nak pedas)
*Ikan bilis sikit
*Belacan sikit
Asam Jawa (agak agak 1/2 dari saiz telur ayam, perah dalam mangkuk, air dia toskan)
*Semua bahan bahan nih blend kering.

Cara caranya:
• Ambil minyak dalam 1 senduk (memang kena lebih kalau tak sambal tak garing)
• Tumis bahan bahan blend kering tadi sampai garing
• Once dah garing, baru masukkan air asam
• Perasakan dengan garam, then gula sikit
• Hiriskan bawang and campur sekali dalam sambal lepas tu tutup api
• Lebihan minyak pada sambal tadi pandai pandai la buang sendiri okayh
Siap dah! Selamat mencuba. Boleh try makan dengan bubur, dengan nasi biasa pun okay jer

Kredit Resepi – Lyana


Lagi Heboh

Loading...